Door:
Vice Versa

21 september 2022

Tags

In deze speciale aflevering van onze serie Community Voices van Vice Versa Global  vertellen we het buitengewone verhaal van een gemeenschap die het voortouw heeft genomen bij verschillende projecten ter verbetering van onderwijs, gezondheidszorg en inkomen. De bijdrage van de lokale bevolking in de vorm van tijd, geld en de verkoop van vee maakt het succes mogelijk.

De Nkoilale-gemeenschap, gelegen nabij de ingang van het Maasai Mara Park, is het toonbeeld van lokale inzet voor sociale verandering. Met de hulp van de Nkoilale Community Development Foundation is een cultuur ontstaan van zelf willen doen en niet afhankelijk zijn van anderen. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? De video is gemaakt door Nicera Wanjiru, Pius Okore, Cynthia Omondi en Eva Nakato.

Is de beleidsnotitie BuHaOS de route naar groene en gelijkwaardige Nederlandse handel?

Door Karin van Boxtel | 22 september 2022

Nederland heeft als belangrijk handelsland een grote sociale en ecologische voetafdruk over de grens. De beleidsnotitie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, waarover de Tweede Kamer op 28 september debatteert, bevat een aantal veelbelovende elementen die het Nederlandse handelsbeleid daadwerkelijke duurzaam en rechtvaardig kunnen maken. Maar om daar te komen moet de minister haar ambities wel omzetten in daadkrachtig beleid, schrijft Karin van Boxtel van Both ENDS in deze opiniebijdrage.

Lees artikel

Community Voices: het succes van Nkoilale

Door Vice Versa | 21 september 2022

In deze speciale aflevering van onze serie Community Voices van Vice Versa Global  vertellen we het buitengewone verhaal…

Lees artikel

Een routekaart voor het dekoloniseren van global health

Door Marlies Pilon | 29 augustus 2022

Voor Seye Abimbola is het persoonlijke politiek. Vanuit zijn huis in Sydney vertelt de hoogleraar gezondheidsonderzoek en houder van de Prins Claus-leerstoel gerechtigheid in global health zijn missie en levensverhaal. ‘Is het normaal dat ik, een Nigeriaanse wetenschapper, als allerhoogste ideaal heb dat mijn onderzoek in een Engels vakblad wordt gepubliceerd? Is dat gezond? Nee, het is niet normaal! Daarom moeten we mensen wakker schudden.’

Lees artikel