Door:
Vice Versa

21 september 2022

Tags

In deze speciale aflevering van onze serie Community Voices van Vice Versa Global  vertellen we het buitengewone verhaal van een gemeenschap die het voortouw heeft genomen bij verschillende projecten ter verbetering van onderwijs, gezondheidszorg en inkomen. De bijdrage van de lokale bevolking in de vorm van tijd, geld en de verkoop van vee maakt het succes mogelijk.

De Nkoilale-gemeenschap, gelegen nabij de ingang van het Maasai Mara Park, is het toonbeeld van lokale inzet voor sociale verandering. Met de hulp van de Nkoilale Community Development Foundation is een cultuur ontstaan van zelf willen doen en niet afhankelijk zijn van anderen. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? De video is gemaakt door Nicera Wanjiru, Pius Okore, Cynthia Omondi en Eva Nakato.

Pas bij direct contact tussen mensen, begint verandering

Door Sera Koolmees | 10 juli 2024

In de derde aflevering van de podcast ‘Levenslang activist’ gaat Sera Koolmees in gesprek met Ernst Jan Stroes, …

Lees artikel

Vox Pop: De kijk van het publiek in Kampala op corruptie

Door Abdulwadud Bayo | 05 juli 2024

Voor het Grote Coherentiedebat over ongewenste geldstromen, ging de redactie van Vice Versa Global in Oeganda de straat…

Lees artikel

Afrika verdient béter: wie durft?

Door Nienke Uil | 03 juli 2024

Het is tijd het continent serieus te nemen, betoogt Nienke Uil, met een halve lofzang en een half pleidooi: ‘Het ligt aan een donorinfuus, maar het is geen patiënt, geen slachtoffer en al zeker geen domme schone.’

Lees artikel