Door:
Vice Versa

21 september 2022

Tags

In deze speciale aflevering van onze serie Community Voices van Vice Versa Global  vertellen we het buitengewone verhaal van een gemeenschap die het voortouw heeft genomen bij verschillende projecten ter verbetering van onderwijs, gezondheidszorg en inkomen. De bijdrage van de lokale bevolking in de vorm van tijd, geld en de verkoop van vee maakt het succes mogelijk.

De Nkoilale-gemeenschap, gelegen nabij de ingang van het Maasai Mara Park, is het toonbeeld van lokale inzet voor sociale verandering. Met de hulp van de Nkoilale Community Development Foundation is een cultuur ontstaan van zelf willen doen en niet afhankelijk zijn van anderen. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? De video is gemaakt door Nicera Wanjiru, Pius Okore, Cynthia Omondi en Eva Nakato.

Jongeren denken veel minder in scheidslijnen

Door Marc Broere | 21 februari 2024

Wat voor effect heeft een burgerbeweging op klimaatrechtvaardigheid? En hoe kunnen we de jongere generatie effectief betrekken? Daarover…

Lees artikel

In de bres voor eerlijke handel

Door Salim Stokey | 15 februari 2024

Bijna honderd mensen zijn in Den Haag samengekomen voor het eerste #SDGCafé van 2024: een groep met verschillende leeftijden en achtergronden, uit verschillende sectoren, en het doel was een nieuw certificeringssysteem voor eerlijke handel te ontwikkelen. Salim Stokey brengt verslag uit – met merkbaar enthousiasme.

Lees artikel

‘Ik schrijf over helden die niet zo in het oog springen’

Door Marlies Moret-Verwoerd | 09 februari 2024

Al een leven lang is Dick Wittenberg journalist. Vaak schreef hij over personen die in de knel komen, zowel in Afrika als in Nederland. Met zijn stijl zorgde hij voor veel betrokkenheid bij mensen in compleet andere omstandigheden – hoe deed hij dat? ‘Al is het maar een druppel op de gloeiende plaat: toch blijven druppelen.’

Lees artikel