Door:
Yvonne van Driel

15 september 2023

Tags

Het programma van de Partindag is bekend. Ook dit jaar verbreedt deze dag jouw blik. Hans Beerends, Ellen Mangnus, Marc Broere en Danielle Hirsch trappen de dag af. Het drietal Beerends, Mangnus en Broere werpt het licht op 50 jaar mondiaal activisme en Hirsch gaat in een gesproken column in op hoe informatie tot verandering kan leiden. En er is keuze uit 10 workshops. Voor ieder wat wils. De Partindag is op zaterdag 30 september in Nijkerk en begint om 10.00. Dit jaar georganiseerd Partin de ontmoetingsdag samen met Vice Versa.

Mondiaal activisme

Solidariteit heeft zin, maar gééft ook zin.’ Dat concludeert Hans Beerends die al meer dan een halve eeuw met hoop en glorie voor een rechtvaardige wereld vecht. Marc Broere en Ellen Mangnus schreven daarover een boek.  ‘Levenslang activist’ is het bijzondere verhaal van de nu 91-jarige Hans Beerends dat tegelijk ook een kroniek van het mondiale activisme in Nederland is

Activisme is dus van alle tijden. Maar aard en methode van het actievoeren is wél veranderd. Door globalisering, individualisering en digitalisering. Wat betekent dit voor actievoeren vandaag de dag? Maar belangrijker nog, welke acties werken en welke niet? En is het werk van kleine goede doelen ook een vorm van activisme?

Al deze vragen komen aan bod bij de masterclass ‘Mondiaal activisme’. Hans Beerends, Ellen Mangnus en Marc Broere nemen ons mee op reis over meer dan 50 jaar activisme.

Danielle Hirsch (BothENDS) gaat in een gesproken column in op hoe informatie tot gedragsverandering kan leiden. En Erik Boerrigter (Partin) zet in op verbreding. Kortom, een boeiende start van de dag.

Volop keuze

Er zijn twee rondes met workshops. Je kan kiezen uit meerdere onderwerpen, zoals fondsenwerving. Dit keer zijn er zelfs drie specifieke thema’s: crowdfunding, grote gevers werving en aanvragen bij vermogensfondsen.

Maar wil je meer weten over bouwen in de tropen, impact meten, vrijwilligers betrekken, podcasts maken of leiderschapstrainingen? Of meer weten over risicoanalyse bij banken of over loslaten? Dan zijn er ook voor jou volop workshops.

Ga snel naar het gehele programma en schrijf je in. Dat kan via deze link: https://partin.nl/partindag/

De Partindag is dé ontmoetingsdag voor en door kleine goede doelen en particuliere initiatieven. Organisaties die overal de wereld mooier maken. Ieder op hun eigen manier. Op deze dag leren ze van elkaar. En van andere experts. Ze wisselen informatie en kennis uit.

 

Programma Partindag 2023 verbreedt jouw blik

Door Yvonne van Driel | 15 september 2023

Het programma van de Partindag is bekend. Ook dit jaar verbreedt deze dag jouw blik. Hans Beerends, Ellen Mangnus, Marc Broere en Danielle Hirsch trappen de dag af. Het drietal Beerends, Mangnus en Broere werpt het licht op 50 jaar mondiaal activisme en Hirsch gaat in een gesproken column in op hoe informatie tot verandering kan leiden. En er is keuze uit 10 workshops. Voor ieder wat wils. De Partindag is op zaterdag 30 september in Nijkerk en begint om 10.00. Dit jaar georganiseerd Partin de ontmoetingsdag samen met Vice Versa.

Lees artikel

De klimaattop van Nairobi: een gedeeld Afrikaans bericht

Door Emmanuel Mandebo | 08 september 2023

Bij een historische samenkomst van Afrikaanse leiders op de Keniaanse top hebben ze de Verklaring van Nairobi uitgegeven: een oproep om klimaatverandering wereldwijd tegen te gaan, met Afrika als belangrijke speler in het midden gepositioneerd.

Lees artikel

Op de bres voor de kleine boer

Door Elizabeth Kameo | 07 september 2023

‘Wie in Afrika woont,’ stelt Shungu Kanyemba, ‘weet dat tachtig procent van onze bevolking van economische activiteiten uit het achterland afhankelijk is. We hebben allemaal wel een neef die nog steeds op het platteland werkt, als boer, en elke keer als je er langsgaat realiseer je je dat het leven er niet verandert. Ze maken de bakstenen nog *altijd op dezelfde manier! En dàt mag weleens omgegooid worden.’

Lees artikel