Door:
Eva Nakato

15 december 2023

Tags

Eva Nakato, Vice Versa Global’s Uganda Coordinator, was born with HIV. In this videocolumn she discusses the importance of fair access to medicines for herself and many others. The personal story is intercut with footage from an episode of her Upclose with Eva Nakato show about lockdown hero Hillary Nuwamanya, a young Ugandan man living with HIV who saved many lives by providing ARVs on a bicycle during the lockdown, when people were locked in their homes.

Share your thoughts with us. How crucial is access to medicine to you?

Pleidooi voor ‘vermaatschappelijking’

Door Ruerd Ruben | 20 mei 2024

David Heyer heeft met Wie heeft het geld opgegeten? een sympathiek en prikkelend boek geschreven over andere mogelijkheden om met Nederlands ontwikkelingsgeld Afrika vooruit te helpen. Ruerd Ruben recenseert

Lees artikel

Boekrecensie Kijk niet weg

Door Hans Beerends | 10 mei 2024

Jan Pronk, activist, politiek analist, minister en hoogleraar schreef honderden artikelen, tientallen boeken en beleidsnota’s. Daarnaast schreven tientallen…

Lees artikel

Tijd voor een feestje?

Door Marc Broere | 09 mei 2024

Juist nu we in Nederland 75 jaar ontwikkelingssamenwerking ‘bedrijven’, staat het misschien wel meer dan ooit onder druk: tijd om het te vieren, of om er een eind aan te breien? Praat mee op 10 juni in de Rode Hoed.

Lees artikel