foto barbara

Barbara van Paassen

Barbara van Paassen is Hoofd Beleid&Campagnes bij ActionAid in Nederland. Vanuit haar eerdere positie als beleidsadviseur landrechten is zij nauw betrokken bij het werk op land en natuurlijke hulpbronnen, corporate accountability en MVO, vrouwenrechten en voedselzekerheid, zowel in Nederland als internationaal. Hierbij werkt zij nauw samen met collega’s van over de hele wereld, in het bijzonder in Kenia, Mozambique, Uganda, Bangladesh en andere landen die betrokken zijn bij de Strategische Partnerschappen en internationale #LandFor campagne.

Voordat ze bij Action Aid kwam heeft Barbara onder andere bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt aan de kennisagenda en netwerken op duurzame ontwikkeling. Ze studeerde sociale geografie en ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Amsterdam en deed onder andere onderzoek naar handelsonderhandelingen in Peru en Ecuador.

Ook buiten haar werk is zij geïnteresseerd in het stimuleren van duurzame consumptie en mondiaal burgerschap, waarvoor zij onder andere de Aanrader in samenwerking met anderen oprichtte. Daarnaast houdt zij van stad én natuur, fotografie, muziek en dans.