Leren van Evalueren 2019: hét evenement voor betrokkenen uit de wereld van evaluaties en internationale samenwerking

Datum/Tijd
Date(s) - 01/02/2019
10:00 - 17:00

Locatie
NWO-WOTRO

Categorieën


Leren van Evalueren 2019: hét evenement voor betrokkenen uit de wereld van evaluaties en internationale samenwerking

Op vrijdag 1 februari 2019 vindt de derde editie van Leren van Evalueren plaats. Wat doe je als je flink investeert in impactstudies en je nul effect vindt? Of: impact is hot. Maar hoe toon je impact aan en welke rol kunnen evaluaties daarbij spelen? Het zijn twee van de vele onderwerpen die ter sprake komen tijdens hét evenement voor betrokkenen uit de wereld van evaluaties op het terrein van mondiale onderwerpen.

De organisatoren IOB (Directie Internationaal Onderzoek en  Beleidsevaluatie), NWO-WOTRO Science for Global Development, Wageningen University & Research en Vice Versa hebben weer een dagvullend programma samengesteld. Daarnaast is er ruimschoots de gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten tijdens de lunch en de borrel na afloop.

In het ochtenddeel zal Robert Lensink, hoogleraar Finance & Financial Markets, vertellen over met welke dilemma’s in (wetenschappelijke) evaluaties hij te maken heeft gehad en hoe hij hiermee is omgegaan. Daarna volgt een discussie met Brigitte
Campfens (manager Supply Chain Sustainability van KPMG), Jan-Joost Kessler (senior-consultant Aid environment), Fedes van Rijn (senior-onderzoeker impactevaluaties WUR) en Arjan Schuthof (Clustercoördinator en senior-onderzoeker IOB) over met welke belangen je te maken hebt binnen evaluaties en hoe je daarmee omgaat.

Iedere evaluator kent deze dilemma’s wel uit zijn of haar werkpraktijk. De subtiele druk om je eindbevindingen soms nét even iets anders op te schrijven of te formuleren zonder overigens de waarheid of de juistheid van je onderzoek geweld aan te doen.

In het tweede deel van de discussie worden deelnemers aan de dag nadrukkelijk uitgenodigd om hun eigen ervaringen te delen.

Vervolgens vinden er, met onderbreking van de lunch, twee rondes van in totaal acht deelsessies plaats.

Klik op deze LINK voor het programma en deelsessies.

Datum: 1 feb 2019

Tijdstip: 10.00-17.00 (inclusief lunch en borrel)

Locatie:  NWO-WOTRO, Gebouw Java, Laan van Nieuw Oost-Indië 300, Den Haag

Kosten: 40 euro (ex 6% btw). Totaal 42.40 euro.

Dagvoorzitter:  Prof.  Ruerd Ruben

Deze bijeenkomst is uitverkocht. AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.