Mondiaal Café met Sinan Can

Datum/Tijd
Date(s) - 10/11/2016
17:15 - 18:30

Locatie
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)

Categorieën


 sinancan
Op 10 november organiseren Vice Versa en het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) voor de vierde keer dit jaar een Mondiaal Café. Onze gast is journalist en documentairemaker Sinan Can.

Eerder was Sinan Can werkzaam voor het programma Zembla en werkte hij aan verschillende documentaires en televisie-uitzendingen. In 2015 maakte hij Bloedbroeders, een reeks documentaires waarin hij samen met de Armeens-Nederlandse musicalacteur Ara Halici op zoek gaat naar de waarheid omtrent de Armeense genocide die in 1915 begon.

 

 

Dit jaar ontving Can de prijs ‘Journalist voor de Vrede’, een tweejaarlijkse onderscheiding die wordt uitgereikt door het Humanistisch Vredesberaad. Can werd geroemd om zijn serie en het gelijknamige boek De Arabische Storm en maakte indruk door de manier waarop hij ingaat op “de situatie van mensen, en voor wat die mensen te lijden hebben onder de gebeurtenissen waarop zij zelf vaak niet of nauwelijks invloed kunnen uitoefenen.” (uit het Juryrapport Journalist voor de Vrede 2016) De jury sprak daarnaast lovende woorden over Bloedbroeders, waarin hij het aandurfde om “een zeer netelige kwestie uit te diepen” en waarvan de conclusie “een bijdrage [kan] leveren aan de verzoening tussen twee volkeren die al honderd jaar onderlinge vijandschap en heftig wantrouwen kennen”. De documentaire werd tevens genomineerd voor de IDA Documentary Awards van 2015.

Tijdens het Mondiaal Café gaan we uitgebreid in gesprek met Sinan Can over zijn werk, inspiratie en conflict in het midden oosten. De bijeenkomst is exclusief voor abonnees van Vice Versa en voor huurders van het KIT.

Locatie: KIT, Global Grounds, 2e verdieping

Het Mondiaal Café is een regelmatig terugkerende talkshow georganiseerd door Vice Versa voor en met bewoners van het KIT en leden van Vice Versa, afgesloten met een borrel. We praten met inspirerende gasten over mondiale en duurzame thema’s. Het Mondiaal Café is tevens een uitstekende gelegenheid om te netwerken.

Ben je nog geen lid van Vice Versa maar wilt u wél aanwezig zijn bij dit evenement? Dat kan! Lid worden van Vice Versa kan via deze link: http://abonnement.viceversaonline.nl/

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.