Datum/Tijd
Date(s) - 05/11/2018
20:15 - 22:30

Categorieën


FEMI KUTI & THE POSITIVE FORCE

Femi Kuti, de hart en ziel van de moderne Afrobeat, komt met zijn band The Positive Force naar Amsterdam. Hij staat op 5 november in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Femi Kuti

De oudste zoon van afrobeat-pionier Fela Kuti en een kleinkind van vrouwenrechten activiste en traditionele aristocraat Funmilayo Ransome Kuti. Het was zijn vader Fela Kuti, die aan de wieg stond van de Afrobeat: een mengeling van traditionele Afrikaanse ritmiek, Amerikaanse soul, funk en R&B. Een stijl die de afgelopen decennia de wereld veroverde, en die nu wordt aangevoerd door Femi Kuti en zijn band The Positive Force. Samen verbreden ze de horizon van Afrobeat, met onder andere invloeden uit de punk en hip-hop, terwijl ze de oorsprong en (politieke) betekenis van de Afrobeat in ere houden.

Femi voelt zich net zoals zijn vader sterk betrokken bij sociale en politieke misstanden. Zijn opvattingen komen sterk naar voren in zijn politieke getinte songteksten.

One People One World

Femi toert voor zijn tiende album, de onlangs uitgebrachte ‘One People One World’. Speciaal voor dit album keerde hij terug naar de studio met Positive Force om een reeks nummers op te nemen waarin hij zijn muzikale palet uitbreidt. Activisme staat nog steeds centraal in Femi’s songwriting, maar elementen van reggae, soul en calypso zitten nu comfortabel naast zijn handelsmerk Afrobeat-arrangementen. De plaat heeft een politieke boodschap, maar ook een boodschap van liefde en hoop: ‘I’m a father and I love my kids, so I want to give the younger generation a message of hope. Despite all our problems, we can create greatness in our lives.’

Klik op deze link voor meer informatie en kaartverkoop.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.