NEDERLANDSE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN DE SDG’S. Een Mondiaal Café met Christiaan Rebergen (DGIS)

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2017
16:00 - 17:00

Locatie
KIT

Categorieën


Op woensdagmiddag 4 oktober a.s. is Christiaan Rebergen te gast in het Mondiaal Café van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en Vice Versa. Rebergen is Directeur Generaal Internationale Samenwerking op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Als zodanig is hij de hoogste ambtenaar binnen de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking.

Andhika Rutten (KIT Intercultural Professionals) en Marc Broere (Vice Versa) gaan met Rebergen in gesprek. Over hoe Nederland ervoor staat als het gaat om internationale samenwerking. Over het belang van de SDG’s, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. En over hoe te zorgen dat daarbij de ‘hippe’ kant van duurzaamheid niet het zicht ontneemt op (extreme) armoede en ongelijkheid in de wereld.

Over zijn baan zei Rebergen hij eerder in Vice Versa: ‘Je hebt passie voor de zaak nodig, maar ook eelt op je ziel. Je moet leiding geven en mensen motiveren, maar ook de minister kunnen adviseren op strategisch politiek vlak. Het eelt op je ziel is belangrijk omdat je stortladingen aan kritiek over je heen krijgt: van mensen die tegen bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking zijn, maar ook van mensen die helemaal niéts met ontwikkelingssamenwerking hebben.’

Datum: woensdag 4 0ktober 2017

Tijdstip: 16.00-17.00 uur

locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen. Ingang Café de Tropen.

Het mondiaal café is open voor leden van Vice Versa en voor organisaties die in het KIT gehuisvest zijn. Na afloop kan er verder geborreld worden in Café de Tropen.

 

 

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.