Vice Versa Masterclass: Leiderschap in een veranderende wereld

Datum/Tijd
Date(s) - 06/09/2018 - 18/10/2018
19:15 - 21:15

Locatie
Ondertussen

Categorieën


De Vice Versa Masterclass ‘Leiderschap in een veranderende wereld’ wordt dit najaar wegens enthousiaste reacties en grote belangstelling herhaald.  Vijf bijzondere vrouwen geven ieder een masterclass over hoe je invulling geeft aan leiderschap dat mensen inspireert om bij te dragen aan een verbindende en duurzame samenleving.

Nederland wordt geconfronteerd met grote complexe uitdagingen zoals de toenemende migratiestromen in de wereld, klimaatproblemen, populisme en een toenemende polarisatie tussen bevolkingsgroepen. Deze problemen vragen om politiek en maatschappelijk leiderschap dat gericht is op meer rechtvaardigheid en gelijkheid.

Makkelijke oplossingen voor deze nieuwe uitdagingen zijn er niet. Ze vragen om een manier van innovatief denken die verder gaat dan de waan van de dag en om leiderschap dat de juiste beslissingen neemt en anderen inspireert en mobiliseert om positieve veranderingen op gang te brengen.

Maar hoe doe je dat?

Vice Versa presenteert daarom de Masterclass: ‘Leiderschap in een veranderende wereld.’ Vijf bijzondere vrouwen die inspirerende leiders zijn in hun eigen vakdiscipline (politiek, wetenschap, maatschappelijke organisaties, de financiële sector en de overheid) geven masterclasses over hoe je invulling geeft aan leiderschap dat verder gaat het managen van mensen alleen. Leiderschap dat mensen inspireert om bij te dragen aan een verbindende, inclusieve en duurzame (mondiale)samenleving.

De masters schetsen de context van hun vakgebied en hoe ze daarbinnen omgaan met uitdagingen in een wereld die verandert. Ze bieden praktische handvatten hoe je op je werkvloer het verschil kan maken en delen ook hun eigen persoonlijke leermomenten en keuzes die ze gemaakt hebben. De masters zijn:

  • Rivke Jaffe is hoogleraar Steden, Politiek en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is lid van De Jonge Akademie van de Koninklijke Academie van Wetenschappen. Rivke doet onderzoek naar vele thema’s: criminele leiders die functies van de staat overnemen in de achterstandswijken van Kingston, de Jamaicaanse hoofdstad; de sociaal-ruimtelijke aspecten van stedelijke vervuiling in Suriname en op Curaçao; de privatisering van veiligheid in verschillende metropolen. De rode draad in haar werk is ongelijkheid en machtsrelaties in de stad.

 

  • Marilou van Golstein Brouwers is Bestuursvoorzitter bij Triodos Investment Management dat  investeert in projecten en bedrijven die positieve verandering brengen. Ze wilde aanvankelijk aan de slag gaan als arts in ontwikkelingslanden of via de sociale academie iets doen aan de ongelijkheid in de wereld, maar koos uiteindelijk voor een studie economie in Rotterdam. Nadat ze vermogensbeheerder van een bank voor vermogende klanten was, kwam ze terecht bij de Triodos bank wat de perfecte match bleek tussen ondernemen en het verbeteren van de wereld om haar heen. Haar motto is dat het hart van het financiële systeem moet veranderen: van focus op korte termijn winst naar waarde-creatie op lange termijn. Ze ziet geld louter als middel om maatschappelijke verandering te realiseren

 

  • Danielle Hirsch, directeur van milieu-en mensenrechtenorganisatie BothENDS. Het is haar missie om te laten zien dat we als Nederland veel invloed hebben op de kwaliteit van leven in met name ontwikkelingslanden. En dat we als mondiale speler een grote bijdrage kunnen leveren aan duurzame en rechtvaardige ontwikkeling wereldwijd. Ze wil een bijdrage leveren aan het vinden van een vorm van ontwikkeling die voor Nederland genoeg is, de grenzen van de natuur respecteert, en voor anderen een beter bestaan oplevert.

 

  • Samira Rafaela, werkt als ‘landelijk projectleider Inclusie bij Politie Nederland’.  Van 2014 tot 2016 was ze bestuursadviseur voor gemeente Amsterdam. Samira was lid van de Nederlandse-VS Jeugdraad die de Amerikaanseambassadeur adviseert over participatie en diversiteit van jongeren. Daarnaast is Samira diversiteitsambassadeur van D66 en alumni van het Transatlantic Inclusion Leaders Network van GMF en is sociaal ondernemer in de creatieve industrie en Ghana.

 

  • Kathleen Ferrier, docente aan de Hong Kong Baptist University en ‘honorary-professor’ aan de Asian University for Women in Bangladesh. Van 2002 tot 2012 was ze Tweede Kamerlid van het CDA en woordvoerder ontwikkelingssamenwerking en passend onderwijs. Samen met collega Ad Koppejan kwam ze bekend te staan als ‘de dissidenten ‘ in de fractie omdat ze tegenstander waren van de samenwerking met de PVV dat gedoogsteun gaf aan het Kabinet Rutte I. Daarvoor werkte ze als ontwikkelingsdeskundige in Chili en Brazilië en was ze secretaris van de vereniging Samen Kerk in Nederland (SKIN), een organisatie van migrantenkerken.

 

Inschrijfkosten: 

  • Vice Versa Leden: 300€ ex 21%btw
  • Niet leden: 350€ ex 21%btw

Data: donderdag 6 sep
donderdag 13 sep
Donderdag 20 sep
Donderdag 27 sep
Donderdag 4 okt
Donderdag 11 okt

Locatie. Amsterdam
Tijd: 19.15-21.15

Aanmelden kan via de onderstaande link of stuur een email naar info@viceversaonline.nl

Deadline: 20 aug 2018

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.